13 Ocak 2014

Belirli Süreli İş Sözleşmesinde Kıdem Tazminatı Yargıtay Kararı

Yargıtay 22. HD
Esas : 2012/9934Karar : 2013/29Tarih : 21.01.2013


KIDEM TAZMİNATI ( Belirli Süreli Akit )
BELİRLİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ ( Kıdem Tazminatı )

Haksız fesih sebebiyle, kıdem tazminatının ödetilmesi istemi ile açılan davada:
davacı, taraflar arasında imzalanan sözleşme içeriğine göre davalı bünyesinde belirli süreli  sözleşmesi ile çalışmıştır. Süre sonunda verence herhangi bir bildirim yapılmaksızın  sözleşmesi kendiliğinden sona erm olmakla davacı kıdem tazminatına hak kazanamaz.

DAVA VE KARAR:
Davacı,  kıdem  tazminatının  ödetilmesine  karar  verilmesini istemtir.

Mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.

Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilm olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi N. Taşdelen tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ KARARI:
Davacı  vekili,  taraflar  arasındaki  hizmet  sözleşmesinin  davalı  verence haksız olarak feshedildiğini belirterek kıdemtazminatının hüküm altına alınmasını talep etmtir. 

Davalı vekili,  sözleşmesinin davalı tarafından feshinin söz konusu olmadığını, taraflar arasındaki sözleşmenin sürelisözleşme olması sebebiyle süre sonunda sözleşmenin kendiliğinden sona erdiğini, bu nedenle davanın kıdem tazminatına hak kazanamayacağını beyanla davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece taraflar arasında belirli süreli  sözleşmesi bulunduğu, sözleşmenin takip eden dönemde haklı bir neden olmaksızın yenilenmediği bu nedenle davacının kıdem tazminatına hak kazanacağı gerekçesiyle kabulüne karar verilmtir.

Kararı davalı taraf temyiz etmtir.

4857 sayılı İş Kanunu`nun 120. maddesi gereği halen yürülükte olan 1475 sayılı  İş  Kanunu`nun  14.  maddesinde  çiye  hangi  hallerde  kıdem  tazminatı ödeneceği sayılmıştır. Bu hüküm, mutlak emredici olup, yorum yoluyla genletilemez.

Somut olayda, davacı, taraflar arasında imzalanan sözleşme içeriğine göre davalı bünyesinde belirli süreli  sözleşmesi ile çalışmıştır. Süre sonunda verence herhangi bir bildirim yapılmaksızın  sözleşmesi kendiliğinden sona erm olmakla davacı kıdem tazminatına hak kazanamaz. Mahkemece davanın reddi yerine kabulüne karar verilmesi hatalıdır.

SONUÇ:


 Temyiz olunan kararın, yukarıda yazılı sebepten dolayı ( BOZULMASINA ), oybirliğiyle karar verildi.
Y22. HD 21.01.2013 E. 2012/9934 - K.2013/29

2 Ocak 2014

2014 yılı Harçlar Kanunu Genel Tebliği


30 Aralık 2013  PAZARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 28867 (Mükerrer)
TEBLİĞ

Maliye Bakanlığından:
HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ
(SERİ NO: 71)

492 sayılı Harçlar Kanununun1 mükerrer 138 inci maddesinde,
"...

Her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan maktu harçlar (maktu ve nispi harçların asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) o yıl için tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır.

Bu suretle hesaplanan harç tutarlarının 10 Yeni Kuruşa kadarki kesirleri nazara alınmaz.
..."

hükmüne yer verilmiştir.

Bakanlığımızca 2013 yılı için yeniden değerleme oranı % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmiş ve 430 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği2 ile ilan edilmiş bulunmaktadır.

Buna göre, 492 sayılı Kanunun mükerrer 138 inci maddesi hükmü gereğince, Kanuna bağlı tarifelerde yer alan ve 69 Seri No.lu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile tespit edilen maktu harçlar (maktu ve nispi harçların asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil), yeniden değerleme oranında artırılmıştır. Artırılan bu tutarlar 1/1/2014 tarihinden itibaren uygulanmak üzere Tebliğ ekindeki tarifelerde gösterilmiştir.

Ekli 2, 5 ve 7 sayılı tarifelerin bazı pozisyonlarında beher rüsum tonilatosundan gibi birim değer üzerinden alınacak maktu harç tutarları yer almaktadır. Sözü edilen maktu harç tutarlarının, birim değerler toplamına tatbiki sonucu bulunacak olan ve asgari ve azami hadler arasında kalan harcın 10 Kuruşa kadarki kesirleri de tahsil edilmeyecektir.

Tebliğ olunur.
——————————
1 17/7/1964 tarihli ve 11756 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.
19/11/2013 tarihli ve 28826 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.

Tebliğin ekleri için tıklayını

Translate